piatok 31. marca 2017

Nutelovo-tvarohový mrežovník




Možno ste si všimli, že koláče s lineckého cesta sa na mojom blogu objavujú dosť často, no áno, mám ich najradšej. Stále skúšam rôzne plnky, rôzne kombinácie chutí a táto kombinácia čokolády v efektnej mriežke, jemného šťavnatého tvarohu s krehučkým cestom je naozaj neskutočná.




cesto:



250 g polohruba múka


100 g práškový cukor

125 g Hera maslova 

1 vajce

1/2 balička prášok do pečiva

1 vanilkový cukor




tvarohová plnka:



500 g
  mäkkého polotučného tvarohu - nie vo vaničke, mala som 20%

120 g práškového cukru

1 vajce

pár kvapiek citrónovej šťavy

vanilka alebo vanilkový cukor



mriežka:


2-3 lyžice nutely, nemusí byť originál




postup:


1.
Z uvedených surovín na cesto spracujeme cesto. Tortovú formu o veľkosti 26 cm, vymastíme a vysypeme múkou.



2.
Cesto si rukou rovnomerne roztlačíme na dno tortovej formy a ťaháme ho hore po okraj asi na výšku 3 cm. Hrúbka cesta by mala byť cca 0,4 cm, okraje som nechala trocha hrubšie, ale nemusia byť.



3.
Pripravíme si tvarohovú plnku. Tvaroh si vymiešame s cukrom, vanilkou, pridáme žĺtok, citrónovú šťavu a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný bielok.



4.
Na cesto rozotrieme pripravenú tvarohovú plnku, pekne zarovnáme a cukrárskym vreckom alebo pevným igelitovým vreckom nastriekame na povrch nutelovú mriežku.


5.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 35-40 minút.


6.
Po upečení a vychladnutí môžme jemne posypať práškovým cukrom.








2 komentáre:

  1. Linecké koláče sú aj moja krvná skupina :) tiež ich doma často pečiem a rada vždy niečo vymyslím ale ozdobiť ich nutelou ma ešte nenapadlo. Vyzerá to efektne a určite chuť čokolády koláčik obzvláštni. Ja to určite vyskúšam a ďakujem za inšpiráciu. Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nemáš za čo Evka, nech sa vydarí. To s tou nutelou ma napadlo len tak, nikde som to nevidela a nevedela som ako to dopadne, či sa mi to nerozleje, no bola som prekvapená aká krásna mriežka z toho vznikla, ale najdôležitejšia bola tá skvelá chuť čokolády a tvarohu. Ďakujem Evka za komentár a nach sa ti v blogovaní a vo všetkom darí :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.