UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

pondelok 9. novembra 2015

Halušky do polievky

Halušky patria u nás medzi obľúbené vložky do polievok, najčastejšie ich dávam do domácich mäsových vývarov a do rôznych zeleninových polievok. Väčšinou sa robia s krupicou, ale ja ich mám radšej s polohrubou múkou, pretože sú jemnejšie a mäkšie.



1 vajičko

1 dl mlieka

150 g polohrubej múky

1 lyžička oleja

soľ

môžme pridať nasekanú petržlenovú vňať 

1.
Do misky rozklepneme vajce, ktoré dobre rozšľaháme vidličkou. Pridáme ostatné suoviny a všetko spolu vymiešame na mäkšie cesto. Ak máme cestíčko riedšie(záleží ako máme veľké vajce), môžme pridať trocha múky, ale cestíčko by nemalo byť veľmi husté.


2.
Cesto nechám aspoň 10-15 minút postáť, aby múka nabobtnala. Z cestíčka pomocou dvoch lyžíc odkrajujeme halušky, ktoré hádžeme do vriacej vody alebo rovno do polievky. Priebežne premiešaváme, aby sa nám halušky neprichytly o dno hrnca. Keď nám halušky vyplávajú na povrch vody, varíme ich na skus cca 5 minút.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.