štvrtok 1. októbra 2015

Jemný ovocný koláč s kyslou smotanou




Vynikajúci, šťavnatý zákusok s veľmi jemnou pudingovou chuťou, ktorý si zamilujete. Rýchly, jednoduchý a nenáročný na prípravu.

1. cesto

1 hrnček hladkej múky
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček mlieka 
1 hrnček kryštálového cukru
1/2 hrnčeka olej
2 vajcia
1 kypriaci prášok

hrnček - 2,5 dl

2. cesto:

1 hrnček práškového cukru
2 tégliky kyslej smotany - čiže spolu 400 g
2 vajcia
1 vanilkový puding - prášok

1 väčší ovocný kompót, ja som použila broskyňový




Postup:

1.
Pripravíme si prvé hustejšie cesto. Vyšľaháme si vajcia s cukrom, potom pridáme mlieko a olej. Nakoniec primiešame preosiatú múku s práškom do pečiva.

2.
V druhej miske si pripravíme druhé cesto. Vajička si vymiešame s cukrom, pridáme kyslú smotanu a nakoniec pridáme pudingový prášok, dôkladne premiešame.

3.
 Na vymastený a múkou posypaný plech si nalejeme polovicu prvého hustejšieho cesta, 
na to vylejeme cik-cak lyžicou druhé riedke cesto a na to poukladáme pokrájané ovocie.
Nakoniec na to vylejeme druhú polovicu hustejšieho cesta.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi tak 50 minút.

Rozmer plechu 26x36 cm.



6 komentárov:

  1. Musím naozaj pochváliť. Je veľmi jednoduchý, výborný:-). Trošku som obmenila recept tým, že som broskyne zo spodnej strany namáčala v strúhanom kokose, tým pádom neklesli a zostali v tej pudingovej vrstve. Super!:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je vyborny. Tip na malu zmenu: smotanu zamente za 500g tvarohu (idealne tvaroh z vanicky) a miesto ovocia dajte na este neupeceny kolac pomocou lyzice kopceky slivkoveho lekvaru a sup s tym do rury. Je to tiez MNAM :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.