UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 21. novembra 2014

Broskyňový zákusok so šľahačkou



Výborný vláčny zákusok s pudingovo-salkovou plnkou ku kávičke. 

cesto:

4 vajcia
200 g kryštálového cukru
0,7 dl vlažnej vody
0,6 dl oleja
220 g polohrubej múky
30 g kakaa
1/2 prášku do pečiva

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 36 x 26 cm. 
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.




smotanová plnka:

1 veľký broskyňový kompót

600 ml mlieka


2 zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy


5 lyžice kryštálového cukru


200 g Hery alebo masla


1 lyžička vanilkovéj esencie (nemusí byť)

2 balíčky kakaové keksy indian  


1  malé smotanové salko v tube 75 g -  Condé, kupujem v Kauflande



Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme. 


Nakoniec pridáme salko (tiež izbovej teploty) a ešte došľaháme.




Na upečené a vychladnuté cesto poukladáme nakrájané marhule a potrieme plnkou.
Na rovnomerne natretú plnku poukladáme keksy indian a natrieme vyšľahané šľahačky.


šľahačková plnka:

2 x 250 ml  33% smotany 

2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.